Over de GLME

De GLME, of ‘Gay and Lesbian Motorcyclists in Europe’, is een federatie van Europese gay en lesbische (holebi) motorclubs. De GLME werd opgericht in 1989 door:

Gay Bikers Motorcycle Club-GBMCC (GB)
Dutch Motor Club Pink Spirit-DMCPS (NL)
Gay Motards Geneva-GM (CH)
Gay Bikers Zürich-GBZ (CH)
Association Motocycliste Alternative-AMA (FR)
Gai Moto Club-GMC (FR)

Daarna kwamen er

Belgian Gay Motorcycle Club Knalpijp-BGMC (BE)
Freizeit Motor Sport Gemeinschaft Stuttgart-FMSG (DE)
queerbiker.de-QB (DE)
Moto Club 1-MC1 (FR)
Coordinamento Moto Gay Lesbico-COMOG (IT)
Gruppo Alternativo Motociclisti-GAM (IT)
Guay Moteros (ES)
Asociación de Moteros Gay de España-AMGE (ES)

bij.

Al deze clubs zijn voor homo, lesbische en bisexuele mannen en vrouwen (sommigen staan ook open voor hetero mannen en vrouwen). Holebis nemen deel aan de GLME activiteiten via het lidmaatschap van hun club. Samen vertegenwoordigen de clubs ongeveer een 1200 leden.

zie GLME clublijst

Activiteiten

De hoofdactiviteiten van het GLME zijn de jaarlijkse organisatie van 2 motorkampen of treffens. Eentje vindt plaats tijdens het Hemelvaartweekend (4 dagen), de andere vindt plaats eind augustus en duurt een volle week. Telkens terug komen er ongeveer een 100’tal motorrijders.

Telkens neemt een andere GLME club of vereniging het op zich een kamp te organiseren. Een leuke locatie te vinden, ritten te organiseren en ‘s avonds andere activiteiten te plannen. De onderstaande lijst van voorbije evenementen is intussen al lang geworden en roept telkens weer leuke herinneringen en avonturen op. Het is een uitstekende gelegenheid een nieuwe streek en kameraden buiten de landsgrenzen te leren kennen.